Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 19:59 - Депутати от ГЕРБ "отрязани" за поздрав
Автор: diso Категория: Новини   
Прочетен: 1883 Коментари: 1 Гласове:
1



"Не дадоха думата на депутати от ГЕРБ за поздрав". Това е заглавието на публикация в пазарджишкия вестник "Знаме". Всъщност очаквам въпросната новина от няколко дни, защото през това време тя обикаляше града от уста на уста. Въпросът беше кога ще излезе в публичното пространство. За какво става дума:

Симпатизанти на ГЕРБ, присъствали на събора в с. Нова махала, община Батак, поканили на празника народните представители Гинче Караминова, Ангел Даскалов и д-р Красимира Симеонова. Предложили да бъде поканен официално и новият министър на културата - Вежди Рашидов, но категорично им било отказано.  Имало поздравления от кмета Ахмед Хаджийски - областен лидер на ДПС, от Петър Паунов - кмет на общината, от гости от Турция. Но не и от депутатите от управляващата партия. В записан телефонен разговор, кметът на селото отказва с мотива, че има протокол и приветствията са свършили.


От своя страна, кметът Хаджийски заявява, че не е дал думата на никой депутат от присъстващите, независимо от коя политическа сила са. (бел.моя: Не става ясно дали изобщо други народни представители са я искали.), за да не се политизира един селски събор.  Той добавя, че даже избранниците от ГЕРБ не го поздравили. Все пак е кмет. (бел. моя:Ако е вярно, не им прави чест.).

Това е новината. Какво мисля аз:
Кметът може да се оправдава с протокола, но я вижте колко световни лидери напоследък го пренебрегват и правят доскоро немислими импровизации. Проткол е - не е закон. Вместо това, кметът можеше да събере всички присъстващи депутати и да помислят заедно какво може да направят те за селото, което го е избрало. Може да не са избрани от гласоподавателите му, но те го представляват в Народното събрание. А за отказа да се покани Вежди Рашидов се говори, че забраната е дошла от най-високо място, придружена със заплаха за бойкот на събитието от страна на ДПС.
И друго се питам - случаят не е от вчера, защо хората на ГЕРБ чак сега го разгласяват.
 



Тагове:   ДПС,   Нова махала,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - :)))). кметът в случая не може да се ...
13.08.2009 20:13
:)))).
кметът в случая не може да се оправдава с протокала.
по протокол се изказва домакинът- в случая кметът, после са депутатите, министрите/ако има такива/ следва обл. управител, председателят на ОбС,после следват институции, партии и т.н.
става въпрос за официални събития- ако въобще съборът на едно село може да се нарече офиц. събитие:)).
а тук, доколкот осхващам- става въпрос за лична и политическа неприязън и са гледали как да отсвирят герберите и да не им дадат гласност.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diso
Категория: Новини
Прочетен: 3308811
Постинги: 249
Коментари: 6662
Гласове: 18433
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930