Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2009 01:17 - "Бургас и морето", както го видях
Автор: diso Категория: Новини   
Прочетен: 2054 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.09.2009 21:54


         Отмина и тазгодишното издание на "Бургас и морето". И аз бях там. И седмица след това имам мисли, които искам да споделя с вас. Има и въпроси, на които не можах да си отговоря. Ако можете - отговорете ми! 
          За разгласата - слаба. Традиционният в последните години сайт така и не се появи. Информация в нета се намираше оттук-оттам. Медийният партньор - БТВ се ограничи до анонси ден преди това. Местните телевизии също слабо се интересуваха. Община Бургас също късно изнесе информация за събитието ден-два преди това. А и при Летния театър и из града беше пълно с плакати и транспаранти за разни други прояви - минали и от далечното бъдеще.
          За песните - добри попадения. Не знам какво са отхвърлили, но подборът бие българската "Евровизия" от всякъде. Хубави песни чух както от утвърдени творци - "Шепа пясък" на Иван Тенев и Краси Гюлмезов, така и "Не си отивай" на Иван Симеонов. Моите уважения към таланта на Стефан Диомов, но въпрос на добро възпитание беше да не участва, след като "Стефкос мюзик" беше съорганизатор и имаше човек в журито. Последният е дал много на българската популярна музика и вероятно ще дава още, но не беше сега момента. А и песента ...
          За събитието - биваше. Аз даже се кефих на доста парчета. Само дето звукът нещо куцаше - силата му в самия Летен театър понякога заглушаваше текста. Иначе се бяха постарали и за пръв път събитие от подобен ранг не стана за посмешище.
И стана добро шоу. Само да беше по-добре разгласено...
           За класирането - предвидимо. От познати чувах, че обикновено печели някой юбиляр, а в тройката има и бургазлии. За съжаление познаха - Васил Найденов (много е голям наистина) празнува кръгла годишнина, а ! песен на Ст. Диомов също е трета. За Боян Михайлов - много беше нахъсан за награда, но песента можеше да ме приспи. Запомних само интродукцията - звучи ми доста познато - от другаде.
           За въпросите, на които не намерих отговор ни в нета, ни в пресата - колко хора (в цифри) са гласували; за кого колко хора са гласували; как журито е оценило всяка една песен. Отговорите на тях биха осигурили много по-голяма прозрачност и доверие в избора. Или биха породили още въпроси...
           За песните - някои имат шанс. Аз често се хващам в последните дни да си тананикам "Шепа пясък" на Кристина Димитрова и на"Не си отивай" "Бесараб проджект". Ако ги позавъртят, имат шанс да се превърнат в хитовете на това лято. Поне.
           За гавраджийте - жалки са. Четох за "смешния акцент" на нашите сънародници от Молдова. А не знам някой да се е присмял на акцента на Филип Киркоров. Или на много от певците ни, които пеят на много лош чужд език. И дали езикът им звучи по-гадно от жаргона на много текстове, които ни заливат ежедневно. А гаврата с годините и с таланта на утвърдени изпълнители? Тъпо.
             За надеждата - иде нов "Бургас и морето" - дано е още по-добър!
        


Тагове:   музика,


Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diso
Категория: Новини
Прочетен: 3310738
Постинги: 249
Коментари: 6662
Гласове: 18433
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930