Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 13:00 - Какви маркови парфюми да използваме при различните поводи – ръководство за мъже
Автор: ivisbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3515 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.06.2013 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageКогато става въпрос за вниманието на дамите, може би няма мъж, който да не иска той да бъде обекта. Вие сте добре поддържани, имате хубави дрехи, поддържате добра лична хигиена, но винаги сте крачка зад някой друг. Замисляли ли сте се, че всичко това се свежда до едно единствено нещо и това е силата на аромата. Да, точно така, използването на мъжки маркови парфюми и козметика е от решаващо значение за успеха ви.

Днес, всеки мъж притежава поне по две задължителни шишенца с мъжка козметика – старият верен одеколон и афтършейв. Те са носени навсякъде и са се превърнали в индивидуален ароматен подпис. Проблемът обаче се крие в това, че без значение от поводът, мъжете използват едни и същи маркови парфюми за всички поводи, а това може да се отчете за голяма грешка. Затова, тук ще помогнем на силния пол да разбере различните видове аромати, както и да научите кой при какъв повод е добре да се използва.

Всички мъжки маркови парфюми имат първични нотки, които обаче се изпаряват след първите двадесет минути след използването. Затова трябва да се обърне внимание на сърдечните нотки, които са най-дълготрайни и могат да се определят като главният аромат. Те биват четири основни класа, които се отбелязват като ориенталски, цветни, свежи и дървесни. Всеки един от тях има уникално ухание,  сила и продължителност. 

  • Ориенталски аромати

Те обикновено се считат за най-тежките от всички видове нотки, използвани при производството на маркови парфюми. Ориенталските нотки обикновено са с по-дълготраен аромат, като най-често са съставени от смесване на мускус, ванилия и сандалово дърво.

Препоръчително приложение: Вечер или при романтични поводи.

Примери за мъжки парфюми, които използват ориенталски ароматни нотки: Obsession на Келвин Клайн, Egoiste на Шанел или Armani Black Code на Джорджо Армани.

  • Флорални аромати

В миналото, цветните ухания са били считани за много мъжествени. Днес, те са малко по-непопулярни като част от мъжките маркови парфюми, но те са силно препоръчителни за ежедневна употреба, както и при неангажиращите вечерни разходки. Флоралните аромати могат да бъдат съставени само от едно цвете и от цветен букет.

Като пример за флорални аромати могат да се посочат следните маркови парфюми: Burberry Touch на Burberry, Bvlgari BLV от Булгари, както и Insensй от Живанши.

  • Свежи аромати

Свежите нотки са тези, които най-често се класифицират като чисти ухания. Те са леки и предлагат един ефирен полъх, като обикновено са смес между цитрусови плодове или други природни аромати. Примери за такива нотки са прясно окосената трева, лимоните, портокалите, грейпфрутите, мантарините и бергамота. 

Препоръчителна употреба: Ежедневно, в офиса или за вечерна разходка.

Примери на свежи аромати: Polo Blue от Ралф Лорън, Aqua Di Gio от Джорджо Армани, Apparition от Емануел Унгаро, Drakkar Noir от Гай Ла Рош.

  • Дървесни аромати

Те варират от умерени до силни. Дървесните нотки често се считат за малко по-екзотични. Съставени са от естествени аромати на сандалово дърво, ветивер, дъбов мъх, пачули, изгорели дървета, тютюн и бергамот.

Препоръчителни са за употреба при: Специални поводи и романтични вечери.

Примерни са дървесните аромати са мъжките маркови парфюми: BY на Долче и Габана, Truth на Келвин Клайн, Fahrenheit на Кристиан Диор.

За да обобщим, не забравяйте, че много малко са ароматите, които са универсални и могат да се използват при всякакви поводи. Тези маркови парфюми, които са цитирани тук, са използвани за да се илюстрира пример за всеки от четирите различни ароматни нотки. Всеки мъж може да използва различни от тези парфюми, но трябва да спазва правилата за използването на различните ухания при определените поводи.
 

Мога да определя себе си като пристрастен към мъжките маркови парфюми и смея да твърдя, че винаги обичам да експериментирам с нови. Ако и вие изпитвате същото влечение, то нека споделя с вас , че тук откривам изключителни предложения на достъпни цени. 




Гласувай:
5




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivisbg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 13244
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031