Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 12:04 - Атеизмът е психично разстройство
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2024 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Атеизмът е психично разстройство, той е ужасна болест на душата, която е трудно да се излекува. Атеизмът е страст, която сурово потиска всеки, когото е сграбчила. Той крие изобилни нещастия за своя пленник, който става вреден не само за себе си, но и за тези, които влизат в контакт с него.

 

Атеизмът отрича съществуването на Бог. Той отрича, че има божествен Създател на вселената. Той отрича Божието провидение, Неговата мъдрост, Неговата доброта и като цяло – Неговите божествени качества. Атеизмът учи на лъжа своите последователи и измисля фалшиви теории, касаещи създаването на вселената. Той изповядва като Пития, седнала на триножника1, че творението е резултат на случайност, че то се запазва чрез безцелни,  произволни взаимодействия, че величието му се разкрива от само себе си с течение на времето. И че хармонията, грацията и красотата, които се виждат в природата, са свойства на природните закони. Атеизмът отнема от Бога, Когото отрича, Неговите божествени качества и вместо това приписва тях и Неговите творчески сили на безжизнената и немощна материя. Атеизмът смело  прокламира, че материята е причина за всички неща и я обожествява с цел да отрече съществуването на по-висше Същество, на върховен, творчески Дух, Който се грижи и поддържа всичко.

 

Поради безверието материята става единственото реално съществуващо нещо, докато духът става несъществуващ. За атеизма духът и душата са егоистични изобретения на човека, измислени за да задоволят неговото тщеславие. Атеизмът отрича човешката духовна природа. Той сваля човека от благородната висота, където той е бил поставен от силата и милостта на Твореца и го принизява до ранга на лишените от разум животни, които атеизмът приема за прародители на неговото изтъкнато и благородно потекло. Атеизмът върши всичко това, за да свидетелства в полза на думите от Псалтира: „Човек, който е в почит и е неразумен, е подобен на животните, които загиват.“ (Пс. 48:20)

 

Атеизмът отнема вярата, надеждата и любовта от света, тези източници, даряващи живот и истинско щастие на човека. Той премахва Божията правда от света и отрича съществуването на Божието провидение и помощ. Атеизмът приема законите, които съществуват в природата, но отрича Бога, Който е определил тези закони. Атеизмът се стреми да води човека към измислено щастие, но го изоставя в средата на нищото, в долината на риданието: лишен от всички божествени блага, изоставен от утешение свише, изпразнен от духовна сила, ограбен от силата на моралните добродетели и оголен от единствените необходими неща на земята – вярата, надеждата и любовта.

 

Атеизмът осъжда горкия човек на гибел и го оставя сам като жертва сред трудностите на живота. Премахвайки любовта  в човека, атеизмът последователно го лишава от любовта към другите, изолира го от семейството му, от близките и приятелите му. Атеизмът измества всяка надежда за по-добро бъдеще и я замества с отчаяние.

 

Атеизмът е ужасен! Той е най-лошата от всички духовни болести!
Автор : св. Нектарий Егински




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubovakoniamash - Защо не си изхвърлиш лаптопа и не ...
07.12.2016 13:48
thescarletletter написа:
Защо не си изхвърлиш лаптопа и не отидеш да станеш юродива най-накрая? :)

Здравей thescarletletter, веднага ти отговарям защо, защото ми харесва да виждам, как хора като теб се притесняват от Истината, четейки публикации като "Атеизмът е психично разстройство" , които ги разобличават и това ги дразни.
хубав ден
поздрави,
Дора
цитирай
2. milady - ako не захвърлиш лаптопа и...празнодумието,Доре..
07.12.2016 15:20
thescarletletter написа:
Защо не си изхвърлиш лаптопа и не отидеш да станеш юродива най-накрая? :)


скоро, може да стигнеш до там, ти да скочиш..без лаптопа...
което ще бъде ужасно за такава млада жена..
според мен точно тук /Религията/се крият корените на многоо
психични заболявания и страдания/ да не кажа 100%
Изборът е ,че ти си Създателят на тВоя Живот.
сам Бог го е рекъл..
амаа вие ,не Бог та Бог/ да ви оправя бакиите и празните чутури..
не си на прав път, душичка..
Весели семейни празници
Юлия
цитирай
3. freeoldmen - Запознах се с вълнение
07.12.2016 15:33
с интересната биография на св. Нектарий Егински.

От бедно момче, простодушно контактуващо чрез лични писма с Бога,
до мастит теолог, със собствени средства учредил личен женски манастир...

А несъмнено чудотворните му нетленни мощи доказват, че хомеопатията
също е сътворена на здрава божествена основа- ето, светеца е починал от рак,
а костиците му лекуват същото заболяване!

Велика е Славата Господня!!!


цитирай
4. lubovakoniamash - Благодаря на всички, които се &q...
07.12.2016 17:17
Благодаря на всички, които се "отбиха" при мен!
С коментарите си ми показахте, че темата Ви вълнува без значение по какъв начин.
Това беше моя тест......
Приятна вечер на теб: Митко, Юлия, и thescarletletter /бих искала да се обърна към теб с името ти но не намирам такова/
поздрави,
Дора
цитирай
5. debeloto - прекрасен пост. в човешката ист...
07.12.2016 19:09
прекрасен пост. в човешката историята има редица примери на атеисти, чийто живот е завършил трагично. както казва един пророк - накрая, след свършека, всички ще хвалят Бога, едни от благодарност, а други със съжаление, че са отказали приятелството Божие. ненапразно Псалм 13 почва с "Рече безумец в сърце си: "няма Бог".
цитирай
6. krumbelosvet - Мирише на инквизиция. Къде е християнската любов и смирение?
07.12.2016 20:58
Гьоте, дълбоко вярващ човек, слага в устата на Фауст думите, че умният човек смята за глупец оня, който пита "вярваш ли в Бог". Това е сложен и личен въпрос.
И е абсолютно известно, че и между религиозните, и между атеистите, има както честни и достойни хора, така и не съвсем. Още повече, че сам Исус слага любовта към ближния почти наравно с любовта към Бога. А някои атеисти изповядват любовта и уважението към Човека, за разлика от някои "вярващи".
цитирай
7. lubovakoniamash - към г-н Лозанов
08.12.2016 09:32
krumbelosvet написа:
Гьоте, дълбоко вярващ човек, слага в устата на Фауст думите, че умният човек смята за глупец оня, който пита "вярваш ли в Бог". Това е сложен и личен въпрос.
И е абсолютно известно, че и между религиозните, и между атеистите, има както честни и достойни хора, така и не съвсем. Още повече, че сам Исус слага любовта към ближния почти наравно с любовта към Бога. А някои атеисти изповядват любовта и уважението към Човека, за разлика от някои "вярващи".

Здравейте, г-н Лозанов, безпорно, е че има честни и достойни хора и сред атеистите, но никъде в Евангелието не пише че с чест и достойнство ще се спаси човешката душа.
За Гьоте, макар и никога да не е обявявал себе си за мюсюлманин, в множество от произведенията му специалистите откриват особено отношение на автора към исляма и неговите духовно-нравствени ценности. Така , че за каква вяра става въпрос и какво общо има вярата в Христос с мюсюлманстовто?
А на този Ваш цитат:"че умният човек смята за глупец оня, който пита "вярваш ли в Бог"." Ще отговоря с читатата от Псалтир, Псалом 13 на цар Давид:"Рече безумец в сърце си: "няма Бог". Развратиха се човеците, извършиха гнусни дела; няма кой да прави добро. Мисля, че тези думи от библията звучат много актуално днес .
поздрав,
Дора
цитирай
8. krumbelosvet - Не сте права да ме разконспирирате, но не сте първата.
09.12.2016 09:30
Няма да се плъзна към полу-софизми. Желая ви светла Коледа и щастлива Нова Година! С нами Бог!
цитирай
9. lubovakoniamash - Няма да се плъзна към полу-софизми. ...
09.12.2016 09:54
krumbelosvet написа:
Няма да се плъзна към полу-софизми. Желая ви светла Коледа и щастлива Нова Година! С нами Бог!

Мирно и благодатно посрещане на Рождество Христово, г- н Лозанов.
поздрави,
Дора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 657969
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930