Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 08:46 - забранената история на траките
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 2092 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

21.06.2017 

Историята на траките е забранена,защото римляните,гърците и германците са откраднали от траките историята,културата,религията,науката и всичко ,каквото са успели.
Тракийците Дионис и Орфей дълги години бяха,а и сега са присвоени от африканските преселници гърците.
От римляните Рим е присвоен (Бакхус, Либер),като Дионисови мистерии, посветени на Дионис, в Гърция се наричат дионисии, в Рим – вакханалии.
Историци-германофили издигнащи в култ „арийския велик произход” на своя народ,фалшифицират и отстояват до днес, тезата, че траките-готи били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите ,са траки.
Но въпреки „героичните“ усилия“ да заличат всички артефакти, бавно,но неизбежно истината излиза наяве. Траките са били съседи на арменци, бактрийци и индийци. Траки са поили конете си в Аму Даря. Това се крие от широката публика.
Псевдоучени правят всичко възможно да бъде скрита връзката между европейските и азиатските траки, макар Страбон на няколко пъти да споменава, че става дума за хора от един и същ произход.
Според Страбон траките били наричани още халдеи* .Земите им се простирали от южните брегове на Черно Море, та чак до Северен Ирак (Ван Долен, стр. 685).
Дори за съвременните „европейци“ обаче е немислимо да признаят, че сме траки. Трябва да признаят и че са заели  наша земя, унищожили са и са асимилирали наши роднини.
Като ни изкарат азиатски пришълци, имат оправдание за омразата и многобройните войни срещу България. Трябвало е на всяка цена българите да бъдат откъснати от тракийските им корени.

Хрониките на латинския историк Авила  и „Произход и Деянията на гетите” от тракиецът Йорданес, разказват за историческия период на борби на тракийските народи под ръководството на гетските тракийски династии на Арихите, които повеждат всичките тракийски племена,изтласкани и изселени методично от Рим на север от река Дунав  и ги обединяват в държавния Съюз на Бесите и гетите, и в държавния Съюз на Истро-гетите, в които влизали и множество други племена, живеещи по горното и долно течение на р. Дунав,Истрос.

Разкрива се дълбоко пазената тайна, че т.нар. гетско ,готско „нашествие” на Балканите и в цяла Европа, не е нашествие на новопоявили се „варвари” в границите на Източната и Западна Римска империя,а е част от неспиралата война на народа на траките-българи, при които се обединяват за всеобща борба против Западната и Източната Империя,че това са същите онези траки – беси и гети, които са били изтласкани от римските легиони на север от река Дунав и на североизток чак до р. Днепър и Кримския полуостров и земите на Беспорското царство на Митридат и Велика България.

Боспорското царство e антично царство, намиращо се северните брегове на Черно море,на Кримския полуостров,на бреговете на Азовско море. Столица е град Пантикапей. Първите династии са на Археанактидите, последвани от 438 пр.н.е. от династията на Спартокидите.
Митридат VI Евпатор е от най-известните арийци-тракийски цар на Понт и един от най-силните и опасни противници на късната Римска република.

И тези държавни Съюзи водят непрекъснати войни с Рим за освобождението на родните земи и тракийското население – беси, гети, одриси, трибали, останали поробени в родните земи в рамките на вражеската Империя до времената на пълния разгром на Рим,до Атила.



image

В този изключителен исторически период беси-гетите и истро-гетите траки успяват да освободят огромни територии от своите поробени от Рим земи и да се поселят обратно в тях по „правото на род” -„суб гени” и по „правото на родна земя” -„суб соли”, което дори Империята е принудена да признае под натиска на тяхната храброст и военни успехи. В този период гетският тракийски народ повел останалите свои сънародници – беси, трибали, одриси, котригури -„другите тракийски царе” и оногондури „свещениците-царе”, както и някои германо езични племенни групи по поречието на Истрос/Дунав), успял да превземе на два пъти Рим и да основе велики гетски царства на Балканите и по Адриатика, в Панония - Австрия, Унгария и Словения, в Италия, Франция и Испания, и се разпрострял и поселил в обширни области чак до Британия.

Това са твърдо установени исторически факти. Причината тези факти да трябва да бъдат скрити за широката публика е твърде политизирана.

Историци-германофили, целящи да издигнат в култ „арийския велик произход” на своите собствени народи, фалшифицират и отстояват до днес тезата, че готите били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите са траки.



image

Ненапразно предизвикаха моето възмущение-Община Свищов, Исторически музей Свищов и Съвет по туризъм – Свищов,организирали ХIII -то издание на фестивала на античното наследство „ОРЕЛ НА ДУНАВА“.
Възмути ме следното изречение в програмата на фестивала:
„В програмата са заложени както утвърдени събития като голямата битка на римляни и варвари, антични танци, демонстрации по виртуозна конна езда, парад по улиците на Свищов, така и новости“.
Навява тъжни мисли за нещо антибългарско,антитракийско,за чуждопоклонничество,за сбъркан „фестивал“.Как ще наричаш собствения си народ с доказано една от първите култури в света и Европа варвари?
Невероятно е организаторите да не се усещат, невероятно е да не знаят за последните генетични изследвания и резултатите от ДНК изследването на Българите от 8-10 век, взети от Ножарево и Мостич, изследването на БАН и екипа на Академик Ангел Гълъбов и Италианският национален генетичен институт, категорично потвърждават тезата,че съвременните българи сме наи-старите европейци, идентични с пеласгите с траките, които са определяни като представители на хаплогрупа I .
45% генетичния състав на съвременния българин е от прото балканска хаплогрупа I.
Хаплогрупа I е най-старата европейска хаплогрупа и се развива на балканите преди приблизително 25 000 години.

И при това положение да промотират великата битка на нашествениците и поробителите от Рим с „варварите траки“ е меко казано възмутително.
Може би господарите на организаторите на подобни „фестивали“ следващия път ще възхваляват падането под византийско и може би и под турско робство.
Ново,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger), от авторитетния университет в Майнц ,Германия.Това е удар върху германските досегашни свободни съчинения по въпроса.



През I в. в Мизия е направен голям опит за промяна етническият състав и били преселени общо над 150 000 души. Мярката, изглежда, била насочена към унищожаване на размирните траки.Подмяната на етническия състав на Балканите и в Европа не е откритие на Брюксел,Меркел,Сорос,Юнкер и сие. Има си доста стари корени: С подмяна на етническия състав на населението в Тракия,сегашна Южна България ,се занимават и африканските нашественици гърците, особено след като успяват да овлдеят тракийската до тогава Източна Римска империя и Константинопол в началото на VII век. В случаите, когато византийски император овладее райони от Тракия, ги опразва от българско население, праща хората ни в Мала Азия и докарва погърчени азиатци от неизветни етноси. Когато Тракия и особено днешните райони на Пловдив и Стара Загора станат Български, се мести българско население и се гонят чужденците там , от където са дошли.

Има още едно доказателство за теорията,която подкрепям - че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море. ДНК на кости на първите фермери от Иран на около 10 хиляди години,опровергаха иранските и анатолийски корени  на европейците.
Черепи и скелети на древните фермери от Иран и извличена от тях ДНК доказаха на учените, че първите арийци не са потомци на древните народи, които са живели в Иран и Анатолия преди около10 хиляда години според доклад, публикуван в списание Science.

Йоахим Бургер (Joachim Burger) от университета в Майнц ,Германия и колегите му представиха доказателства, че всъщност европейците не са произлезли от тази група от земеделски производители,  от гледна точка на генетиката.
Те изследвали ДНК-то на няколко древни жители на Иран, намерени по склоновете на планините Загрос в едно от най-древните селища на земеделските производители в света.
До скоро самите учени от Майнц виждаха и искаха да докажат ясна верига на миграции на първите европейци,от централната част на субконтинента, движещ се на запад през Анатолия, близо до бреговете на Черно и Мраморно море, Тракия, Гърция, България и Балканския полуостров.
С откриването на черепа и костите на древните фермери, които са живели в близост до „плодородния полумесец“, считан доскоро,а и все още за родното място на арийците и на човешката/европейска цивилизация, се предполагаше и като се надявал Йоахим Бургер, да бъде короната на всичките му изследвания и потвърждение, че родното място на арийците,на съвременните цивилизовани хора в Европа е Иран и Анатолия.Но не!

Реалността се оказва съвсем различна – сравнение на ДНК на жителите на Загрос със съвременните европейци и техните предци разкриха,че земеделските производители от земите на съвременен Иран не са предци на европейците. Те са подобни от генетична гледна точка,със съвременните пакистанци, индийци, иранци и афганистанци.

За негово успокоение мога да кажа,че в Иран все още съществуват етнически групи, произлизащи от голямото арийско семейство, подобни на днешните жители на България.Те обаче са част от българите,които се преселили на изток към Средна Азия и остават завинаги там.
Това напълно съответства на теориите на Цицерон в “Същността на боговeте”, за Дионис… покорил Азия и Индия,достигнал и Египет и наречен там Озирис…

В “Същността на боговeте”, Цицерон пише, че на римляните са известни четири божества с името Дионис… Един Дионис е покорил Индия, друг е ходил до Египет и е наречен там Озирис, трети достига Иберия. Сабазий – Дионис е първоизточник за множество религии:eгипетска,юдейска,гръцка,индийска,римска,християнска,ислям и др.

Християните приемат, че Рождество и Великден са част от християнската религия и традиция. Това не е истина,защото и двата празника въобще не са първично християнски и двата празника са взаимствани и имат своите корени в тракийските култове, дионисиевите мистерии, в Сатурналиите, в системата за поклонение на Майката-богиня и на Слънцето-бог.

копие от http://kjnews.info/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. iliyanv - Дообре, ама пак си тропнал
23.02.2018 08:55
дежурната тъпня, че българите се преселили към Средна Азия. ?!?! Прав ще излезе Айнщайн, струва ми се.
цитирай
2. radostinalassa - И аз така мисля
23.02.2018 21:55
След потопа българите тръгват в 3 посоки и едната е към Азия. Те са имали от 1 до 20 жени и съответно много деца. Това се твърди и от Максименко и Клесев / ДНК генеалогия/ .
цитирай
3. iliyanv - И както виждаш тъпнята
24.02.2018 08:53
неистово привлича хора, нуждаещи се от системни медицински грижи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868719
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава